SRC Belgesi Deneme Sınavı – 5

Src Deneme Soruları-5

41-Sigortalı aracı işletenlerin değişmesi halinde devreden kişi kaç gün içinde sigortaya durumu bildirmek zorundadır?

A) 10 gün
B) 12 gün
C) 15 gün
D) 30 gün

42-Sınır kapıları ile bu kapılardan çıkış yapılan ülke eşleşmesinde aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Türkgözü sınır kapısı – İran
B) Dereköy sınır kapısı – Bulgaristan
C) Cilvegözü sınır kapısı – Suriye
D) İpsala sınır kapısı-Yunanistan

43-Solunum zorluğu olan kazazedeye aşağıdakilerden hangisi uygulanır?

A) Kazazede sırt üstü yatırılır, çene göğse yaklaşacak şekilde baş yükseltilir
B) Kazazede yüz üstü yatırılır, karın altına yastık konulur.
C) Kazazede yan yatırılır, dil kontrol edilir ve baş geriye bükülür.
D) Kazazedeye müdahale edilmeden hastaneye sevk edilir.

44-Taşıma sözleşmesinin asli tarafları kimlerdir?

A) Taşıyan-Gönderilen
B) Taşıtan-Gönderilen
C) Taşıyan-Taşıtan
D) Yükleten-Gönderilen

45-Trafik kazası geçirmiş bir yaralının araç içerisinden çıkarılmasında hangi uygulama tercih edilir?

A) Heimlich manevrası
B) Şok pozisyonu
C) Rentek manevrası
D) Koma pozisyonu

46-Trafik kurallarına uymanın kendi sorumluluğu olduğunu kabul eden bir sürücünün hangi algısı yüksektir?

A) İç denetim algısı
B) Dış denetim algısı
C) Şans algısı
D) Öz yetkinlik algısı

47-Trafik zabıtası, trafik işaret levhası veya ışıklı işaret cihazları bulunmayan kavşaklarda geçiş hakkı ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Doğru geçen tramvay hattı bulunan karayoluna çıkan sürücüler bu yoldan gelen ve geçen araçlara geçiş hakkı vermek zorundadır
B) Bölünmüş yola çıkan sürücüler bu yoldan geçen araçlara geçiş hakkı vermek zorundadır
C) Tali yoldan ana yola çıkan sürücüler, ana yoldan gelen araçlara geçiş hakkı vermek zorundadır
D) Dönel kavşak içindeki araçlar, dönel kavşağa gelen sürücülere geçiş hakkını vermek zorundadır

48-Uydudan yapılacak araç takip sistemleri ile aşağıdakilerden hangisi izlenemez?

A) Araçtaki yükün ağırlığı
B) Aracın nerede olduğu
C) Aracın takribi hızı
D) Durma- dinlenme süreleri

49-Yaralı araçtan çıkarılırken aşağıdakilerden hangisine dikkat edilir?

A) Bilinç kaybı olmamasına
B) Kolların gövdeye paralel durmasına
C) Her zaman önce ayak tarafının çıkarılmasına
D) Omurga ekseni düzlüğünün bozulmamasına

50-Yaşantılar sonucu davranışlarda meydana gelen oldukça uzun süreli değişimlere ne ad verilir?

A) Öğrenme
B) Güdü
C) İçgüdü
D) Dikkat

Cevap Anahtarı

41-C  42-A  43-C  44-C  45-C  46-A  47-D  48-A  49-D  50-A

Yazı ile ilgili yorum yapabilirsiniz.