SRC Belgesi Deneme Sınavı – 1

Src Deneme Soruları-1

1-ADR’ye göre “Paketleme Grubu III” aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir ?

A) Yüksek derecede risk
B) Orta derecede risk
C) Düşük derecede risk
D) Tehlikesiz

2-Araç takip sistemlerinden olan “kara kutu” sistemlerle aşağıdakilerden hangisi yapılamaz?

A) Aracın ne kadar mola verdiği
B) Hız ihlali yapıp yapmadığı
C) Aracın yaptığı ortalama hız
D) Gerçek zamanlı araç takip

3-Arkasındaki aracın geçme uyarısını alan araç sürücüsünün aşağıdakilerden hangisini yapması yanlıştır?

A) Daha erken davranarak önündeki aracı geçmeye başlaması
B) Uzunu gösteren lâmbalar yanıyorsa, kısa lâmbaları yakması
C) Aracını izlediği şeridin sağından sürmesi
D) Önünde araç varsa takip mesafesini artırması

4-Arkaya doğru yüklenmiş araçlarda sürüş esnasında ne gibi sorunlar ile karşılaşır?

A) Geçilecek aracın sürücüsünü ikaz ederek geçme arzusunu bildirmek zorlaşır
B) Direksiyon hakimiyeti zorlaşır yakıt sarfiyatı artar
C) Motorun soğutmasında aksaklık olur hararet artar
D) Karayoluna daha fazla basınç uygulayacağı için yolun bozulmasına neden olur

5-Aşağıdaki haritalardan hangisi diğerlerine nazaran daha küçük ölçekli haritadır?

A) Ankara haritası
B) Türkiye haritası
C) Avrupa haritası
D) Dünya haritası

6-Aşağıdakilerden hangisi arızalı bir aracı çekerken dikkat edilmesi gereken kurallardan biridir?

A) Her iki aracın taşıma sınırlarının eşit olması
B) Her iki aracın dolu olması
C) Çekilen aracın dolu, çeken aracın boş olması
D) Çekilen aracın sürücü yönetiminde olması

7-Aşağıdakilerden hangisi güvenli bir sürüş için yapılması gereken hareketlerden biridir?

A) Sürücü koltuk ayarı araç hareket halinde iken yapılmalıdır
B) Direksiyon ayarı seyir halinde iken yapılmalıdır
C) Dış ve iç dikiz aynaların ayarı hareket halinde yapılmalıdır
D) Kaygan bir zeminde sık sık vites küçülmekten ve yükseltmekten kaçınılmalıdır

8-Aşağıdakilerden hangisi Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamındadır?

A) Özel otomobillerle ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar
B) Lastik tekerlekli traktörlerle ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar
C) Üç tekerlekli taşıtlarla yapılan taşımalar
D) Taşımacılık faaliyetlerinde yararlanılan her türlü taşıt, araç, yapı, tesis ve benzerleri

9-Aşağıdakilerden hangisi “kazaya yatkın kişilik tiplerinden biri” değildir?

A) Karamsar
B) Kendine güvenen
C) Soğukkanlı
D) Kendine güvenmeyen

10-Aşağıdakilerden hangisi motorlu araç kazalarının önlenmesi amacıyla sürücülerin alması gereken tedbirlerden birisidir?

A) Kışın soğutma donanımında antifriz kullanmak
B) Kusurlu dahi olsalar, bir kazayı önlemek amacıyla daima yayalara ilk geçiş hakkını vermek
C) Yaya geçidi, okul geçidi ve kaldırımların daima sağını kullanmak
D) Trafik işaretlerinin her türlü olumsuz koşulda dahi yeterli uzaklıktan görülmesini sağlamak

Cevap Anahtarı

1-C  2-D  3-A  4-B  5-D  6-D  7-D  8-D  9-C  10-B

Yazı ile ilgili yorum yapabilirsiniz.