SRC Belgesi Deneme Sınavı – 10

Src Deneme Soruları-10

91-“Sürücünün araç sürmek için fiziksel ve psikolojik yatkınlığı olarak tanımlanır. Bunlar bireyin kazada rol oynayan bazı becerilerden ( görsel algı, seçici dikkat vb.) yoksun olmasıdır.”

Yukarıda açıklaması verilen kavram hangisidir?

A) Sürüş uygunluğu
B) Sürücü nitelikleri
C) Sürücü kapasitesi
D) Motor beceriler

92-Tehlikeli eğimde iniş yapan bir araç sürücüsü aracı nasıl kullanmalıdır?

A) Araç yüksek viteste kullanılmalıdır.
B) İniş yaparken sık sık fren pedalına basarak aracın hızı düşürülmelidir.
C) Vitesi boşa atmalı, sık sık fren yapmalı ve tehlike anında vites geçişi gerçekleştirilmelidir.
D) Çıkış yapılan vites ile inilmeli ve egzoz freni kullanılmalıdır.

93-1618 sayılı Seyahat Acenteleri Yasasına göre transfer araçlarında aşağıdakilerden hangisinin bulundurulması zorunlu değildir?

A) Transfer yapılan yolcuların listesi
B) TURSAB araç plakası ve araç taşıma belgesi
C) Araç seyahat acentesi tarafından kiralanmış ise kira sözleşmesi sureti
D) Yolcular adına düzenlenmiş yolcu biletleri

94-TIR karnesi kapsamında yükleme ve boşaltma yapılacak olan hareket ve varış gümrük idarelerinin toplam sayısı en fazla kaç adet olmalıdır?

A) 2
B) 3
C) 4
D) 5

95-TIR mevzuatına göre tüm TIR karnelerinin geçerlilik süresi TIR karnesinin veriliş tarihinden itibaren azami kaç gündür?

A) 30
B) 45
C) 60
D) 90

96-TIR Uygulama Tebliğine göre, güzergah kat etme süresi Ekim-Kasım-Aralık-Ocak-Şubat-Mart aylarında kaç saattir?

A) 144
B) 172
C) 182
D) 192

97-Trafik kazası geçirmiş bir yaralının araç içerisinden çıkarılmasında hangi uygulama tercih edilir?

A) Heimlich manevrası
B) Şok pozisyonu
C) Rentek manevrası
D) Koma pozisyonu

98-Türkiye Gümrük Bölgesinde karayoluyla transit eşya taşıyan araçların verilen süreleri 24 saate kadar aşması halinde uygulanacak ceza aşağıdakilerden hangisidir?

A) Usulsüzlük Cezası 2 kat olarak uygulanır
B) Usulsüzlük Cezası 4 kat olarak uygulanır
C) Usulsüzlük Cezası 6 kat olarak uygulanır
D) Usulsüzlük Cezası 8 kat olarak uygulanır

99-Uydudan yapılacak araç takip sistemleri ile aşağıdakilerden hangisi izlenemez?

A) Araçtaki yükün ağırlığı
B) Aracın nerede olduğu
C) Aracın takribi hızı
D) Durma- dinlenme süreleri

100-Yaralı araçtan çıkarılırken aşağıdakilerden hangisine dikkat edilir?

A) Bilinç kaybı olmamasına
B) Kolların gövdeye paralel durmasına
C) Her zaman önce ayak tarafının çıkarılmasına
D) Omurga ekseni düzlüğünün bozulmamasına

Cevap Anahtarı

91-A  92-D  93-D  94-C  95-C  96-D  97-C  98-A  99-A  100-D

Yazı ile ilgili yorum yapabilirsiniz.