SRC Belgesi Deneme Sınavı – 2

Src Deneme Soruları-2

11-Aşağıdakilerden hangisi taşımacılık yapan araçlarda bulunması zorunlu belgelerden değildir?

A) Trafik tescil belgesi
B) Sürücü belgesi
C) Taşıma yetki belgesi
D) Taşıt kartı

12- Aşağıdakilerden hangisi trafik kazasında asli kusur sebebi sayılmaz?

A) Kırmızı ışıklı trafik işaretinde veya yetkili memurun dur işaretinde geçmek
B) Kurallara uygun park etmiş araçlara çarpmak
C) Aracın taşıma sınırının üstünde yük ve yolcu almak
D) Karşı yönden gelen trafiğin kullanıldığı şeride girmek

13-Aşağıdakilerden hangisi zehirli maddelerin sınıf numarasıdır?

A) Sınıf 4.1
B) Sınıf 2.3
C) Sınıf 5.2
D) Sınıf 6.1

14-Aşağıda ölçekleri verilen haritalarda hangisinin ayrıntıyı gösterme gücü en fazladır?

A) 1/500
B) 1/1000
C) 1/5000
D) 1/10000

15-Bacak kemiği kırıklarında atel bulunmadığında aşağıdakilerden hangisi uygulanır?

A) Kırık olan ayak yukarıda kalacak şekilde, yan yatış pozisyonuna alınır
B) Kazazedede oturtularak kırık bölge aşağı sarkacak şekilde bir pozisyon alınır
C) Kırık olan ayak aşağıda kalacak şekilde, yarı yatış pozisyonuna alınır
D) İki bacak arasına yumuşak malzeme konularak birbirine bağlanır

16-Basınçlı hava fren sisteminde fren devrelerinden herhangi biri devre dışı kaldığında, diğer devrelerin basınç kaybına uğramaması için hangi parça görev yapar?

A) Basınç regülatörü
B) Dört devreli emniyet supabı
C) Çift devreli servis fren supabı
D) Basınç hava deposu

17-Bilinci açık göğüs ağrısı olan hasta/yaralı hangi pozisyonda sevk edilmelidir?

A) Yarı oturuş pozisyonu
B) Sırtüstü yatış pozisyonu
C) Yan yatış pozisyonu
D) Yüzükoyun yatış pozisyonu

18-Harita yönleri aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

A) Üst kenar çizgisi doğu, alt kenar çizgisi güney, sağ kenar çizgisi kuzey, sol kenar çizgisi batı
B) Üst kenar çizgisi kuzey, alt kenar çizgisi güney, sağ kenar çizgisi doğu, sol kenar çizgisi batı
C) Üst kenar çizgisi kuzey, alt kenar çizgisi doğu, sağ kenar çizgisi güney, sol kenar çizgisi batı
D) Üst kenar çizgisi doğu, alt kenar çizgisi güney, sağ kenar çizgisi batı, sol kenar çizgisi kuzey

19-Karayolları acil yardım servisinin numarası aşağıdakilerden hangisidir?

A) 154
B) 177
C) 156
D) 159

20-Karayolları Trafik Kanununda düzenlenen Garanti Fonu aşağıdaki zararlardan hangisini karşılamaz?

A) Kazayı yapan motorlu aracın tespit edilmemesi durumunda kişiye gelen bedensel zararları
B) Çalınan veya gasp edilen aracın bedelini
C) Zorunlu mali sorumluluk sigortasını yapan sigortacının mali bünye zafiyeti nedeniyle sürekli olarak bütün branşlarda ruhsatlarının iptal edilmesi ya da iflası halinde sigortacının ödemekle yükümlü olduğu maddi ve bedensel zararları
D) Çalınan ve ya gasp edilen aracın kazaya karışması ve işletenin kusursuzluğu nedeniyle sorumlu tutulamaması durumunda kişiye gelen zararları

Cevap Anahtarı

11-C  12-C  13-D  14-A  15-D  16-B  17-A  18-B  19-D  20-B

Yazı ile ilgili yorum yapabilirsiniz.